CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Monday, August 31, 2009

31 ogos

tanggal 31 ogos tahun 1957,negara kita telah pun mencapai kemerdekaan,berkat dari kegigihan pahlawan melayu menentang penjajah..pada 31 ogos 1957 menyaksikan penurunan bendera union jack dan jalur gemilang di kibarkan...bermula dari tarikh keramat itu,negara kita tlh pun aman tanpa gangguan dari penjajah..oleh itu,sebagai generasi baru mari lah kita sama-sama mempertahankan malaysia daripada di jajah semula..

" selamat hari kemerdekaan "
" salam satu malaysia "

Sunday, August 30, 2009

trial stpm

ary selasa ni da start sek,arghhh mls nyer la nk g sek da 3 mggu cuti..he3..start je sek nty aku da start kne struggle utk trial stpm pd 3 sept nty..aku da byk tertinggal,gara2 kene kuarantin seminggu ary 2..xlame da 3 sept,aku ingt kan lmbt ag..da la cuti ni aku x stdy pe2 pun..takut gak ni..hrp2 result trial aku ok la..stkt ni target aku hanya 2A tp ttp nk 4P.. trial kali ni aku nk tebus blik exam lps aku dpt lulus sebahagian sbjek PA..kali ni aku nk 4P..pe2 pun usaha yg penting..

my favourite food..

kuey teow kerang

Thursday, August 27, 2009

muhammad afif shafi






my new kazen..cute kan?name dia muhammad afif shafi b syamsul bahri..dilahirkan pd 16/08/09

Wednesday, August 12, 2009

" pakai mask face "

bermula dari hari isnin ( 10/08/09 ) pengetua sek sy telah pun mewajibkan semua pelajar sekolah sy memakai mask ke sek utk langkah berjaga-jaga dari terkena wabak H1N1...












ni la kawan kelas sy yg terpaksa di kuarantin selama seminggu bermula dari semalam ( 11/08/09 ) kerana telah mengalami demam,batuk dan selsema selama seminggu...
hari ini ( 12/08/09 ), sek saya telah di kunjungi oleh owg dari pejabat kesihatan utk wat test H1N1 kerana ramai pelajar dari sek saya yg didapati demam...kptsn dr ujian tersebut,ramai pelajar sek sy telah pun di kuarantin selama seminggu bermula dari hari ini kerana terdapat simptom2 jangkitan wabak H1N1 termasuk lah sy yg hanya sakit kepala telah pun di kuarantin... so,bermula dari hari esok sy akan di kuarantin di rumah...sedih nya jadi suspek ni..takut pun de jg...



wabak H1N1...

seperti yang semua sedia maklum skang ni negara kite di landa 1 ag penyakit yg merbahaya iaitu H1N1 @ lbh di kenali sebagai "selsema babi"...penyakit ini berpunca daripada babi di negara mexico dan telah meragut beribu-ribu rakyat dari beberapa buah negara...setakat ini mangsa dari malaysia yang telah meninggal dunia ialah seramai 38 orang dan tidak mustahil angka ini akan semakin meningkat..wabak ini boleh berjangkit melalui udara sehingga boleh membawa maut...antara simptom2 penyakit inbi ialah :

  • demam
  • batuk-batuk
  • selsema
  • sakit kepala
  • sengal-sengal otot

Saturday, August 1, 2009

karya pelajar 6A2

- sejarah yang memeritkan -
titik hitam,
yang terhimpun sesaat,
lukanya berdarah seabad,
lukanya bernanah,membengkak rasa,
tidak merangkai cerita bangsa,
kini menjadi,
beban derita anak bangsa,
kemana menghilang,
maruah bangsa,
tegak bangun bersendi adat,
ke gunung sama di daki,
ke lurah sama dituruni,
sumpah setia telah di khianati......